2015. Május 08.

BIO termékek és a kókusz


Mi is az a BIO?

A biotermékek, más szóval az ökológiai termékek olyan növényi és állati eredetű élelmiszerek, takarmányok, alapanyagok, amelyeket jogszabályokban rögzített szigorú szakmai előírásokat betartva, a szakminisztérium által elismert ellenőrző szervezet felügyelete mellett állítottak elő.


Hogyan kapcsolódik össze a BIO és a matrac?
A biomatrac a matracok olyan fajtája, amely természetes alapanyagból készül, mint például kókuszból vagy latexből. A biomatrac kifejezés takarhatja csak kókuszból, csak latexből, illetve a kettő kombinációjából készült matracot. Leggyakrabban azért választják a biomatracot, mert az alapanyagok hypoallergének, vagyis nincsenek benne allergiát okozó anyagok, illetve nem engedik, hogy a poratkák elszaporodjanak benne.

 

A NOVETEX-nél ezeket a biomatracokat lehet általános méretben, illetve egyedi méretben, egyedi szerkezetben kapni. Utóbbi azt jelenti, hogy a kókusz és latex vastagsága változó, egyedileg kialakított, mivel így a matrac keménysége is változik.


A kókuszmatracról
A kókuszmatrac olyan biomatrac, amely kókuszrostból készül. A kókuszrostot a pálmafákon termő kókuszdiók héjából készítik. A kókuszrost szálai cellulóz alapú anyagból vannak, így könnyű és rugalmas. Mikor táblákba foglalják, ezekből a rostokból pár centis rétegeket fektetnek egymásra és latexszal permetezik be őket. Így a véletlenszerűen elhelyezkedett szálak még ruganyosabbá válnak. Az így kialakított matracszerkezet moly-, baktérium- és poratka-álló.

A természetes alapanyagok az egészségét szolgálják és hozzájárulnak teste regenerálódásához. A változtatható rétegvastagságoknak köszönhetően, ITT megtalálhatja az Ön számára legmegfelelőbb komfortú matracot. A kókuszmatracok nagyon jól szellőznek, huzataik moshatóak!
vissza
2015. Május 08.  0 komment  olvasva: 1058 alkalommal 

Tovább olvasom

2014. Június 25.  0 komment  olvasva: 2365 alkalommal 

Tovább olvasom

2014. Május 07.  0 komment  olvasva: 3090 alkalommal 

Tovább olvasom

2014. Április 15.  0 komment  olvasva: 2609 alkalommal 

Tovább olvasom